Veikta finansējuma pārdale starp VP, IeVP un VPD realizētajiem projektiemdrukāt - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon

Veikta finansējuma pārdale starp VP, IeVP un VPD realizētajiem projektiemdrukāt

2014. gada 6. novembrī stājušies spēkā grozījumi programmas „Latvijas korekcijas dienestu un Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu reforma” līgumā, kas paredz finansējuma pārdali no Valsts policijas īstenotā projekta, Valsts probācijas dienesta un Ieslodzījuma vietu pārvaldes īstenotajiem projektiem.

Grozījumi paredz, ka programmā tiek pārdalīts finansējums starp trīs iepriekš noteiktajiem projektiem, samazinot Valsts policijas projekta LV 08/3 „Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu standartu uzlabošana, t.sk., aktivitātes infrastruktūras uzlabošanai; līdzšinējās prakses administratīvai aizturēšanai samazināšana/likvidēšana; prakses maiņa, atgriežot apcietinājumā esošos ieslodzītos turpmākai izmeklēšanai; atbilstošu apmācību nodrošināšana darbiniekiem, kas strādā īslaicīgās aizturēšanas vietās” kopējo plānoto budžetu par 682 585,00 euro un palielinot Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts probācijas dienesta projektu kopējās izmaksas. Attiecīgi Valsts probācijas dienesta LV 08/1 projekta „Alternatīvu brīvības atņemšanai sekmēšana (ieskaitot iespējamo pilotprojektu elektroniskai uzraudzībai)” budžets palielināts par 242 918,00 euro un par šo finansējumu plānots:

  1. veikt pētījumu par preventīvā ieslodzījuma un preventīvās uzraudzības sabiedrībā krimināltiesisko regulējumu citās valstīs;
  2. veikt Dzimumnoziedznieku uzvedības korekcijas programmu īstenotāju apmācības probācijas un cietumu darbiniekiem;
  3. izstrādāt vardarbības recidīva riska un kriminogēno vajadzību novērtēšanas instrumentus;
  4. palielināt projekta administratīvo kapacitāti.

Savukārt Ieslodzījuma vietu pārvaldes projekta LV08/2 „Jauna nodaļa Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību” kopējais budžets pieaudzis par 439 667,00 euro, un tas tiks izmantots Olaines atkarīgo centra žoga būvniecībai.

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!