Progress Valsts probācijas dienesta projektā gadu pēc tā uzsākšanas - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon

Progress Valsts probācijas dienesta projektā gadu pēc tā uzsākšanas

Valsts probācijas dienesta (turpmāk – dienesta) Projektā Nr.LV08/1 „Alternatīvu brīvības atņemšanai sekmēšana (ieskaitot iespējamo pilotprojektu elektroniskajai uzraudzībai)” (turpmāk – projekts) notiek aktīvs darbs pie jaunās alternatīvas brīvības atņemšanai izstrādes. Tuvākajā laikā plānots izsludināt elektroniskās uzraudzības tehnoloģiju nomas iepirkumu.

Līdz 2015.gada 1.janvārim notiks reģionālās apaļā galda diskusijas, kurās dienests informēs tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjus (prokuratūras, Ieslodzījuma vietu sistēmas, Tiesu sistēmas, policijas pārstāvji, u.c.) par izmaiņām likumdošanā attiecībā uz nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu no brīvības atņemšanas soda piemērošanu un elektroniskās uzraudzības ieviešanu.

Pateicoties projekta sniegtajām iespējām,

tiek īstenots atbalsts maznodrošinātajiem probācijas klientiem, piedāvājot ceļa izdevumu atlīdzināšanu, lai nokļūtu dienestā uz tikšanos ar lietas vadītāju vai probācijas programmu.

Probācijas dienesta un ieslodzījumu vietu speciālistu profesionālās kapacitātes stiprināšanas un resocializācijas sistēmas pilnveides ietvaros personālam šobrīd tiek nodrošinātas šādas apmācības:

2014.gda 7.augustā ir izsludināts lektoru iepirkums, pēc kura noslēgšanas tiks uzsākta vairāku apmācību īstenošana:

Dienesta darbiniekiem ir iespēja apmeklēt psihoterapijas speciālistu individuālā atbalsta konsultācijas, kas ir būtisks atbalsts darbinieku izdegšanas sindroma mazināšanai un emocionālās noturības stiprināšanai.

Lai iepazītos ar aktuālo informāciju starptautiskā mērogā un pilnveidotu dienesta darbību atbilstoši mūsdienu tendencēm kriminālās justīcijas jomā, 2014.gada 3.ceturksnī probācijas dienesta pārstāvji apmeklēja šādas konferences un seminārus:

Tuvākajos mēnešos plānota dienesta pārstāvju dalība vairākās starptautiskās konferencēs:

Projekta ietvaros turpinās risku un vajadzību novērtējuma instrumentu efektivitātes pētījums. Pētnieki probācijas programmu efektivitātes pētījumā gatavo starpziņojumu, kurš apkopos līdz šim iegūtos pētījumu rezultātus un sniegs rekomendācijas dienesta darbības uzlabošanai. Ziņojumu paredzēts iesniegt 2014.gada septembrī.

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!