Norvēģijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāre apmeklēs Olaines cietumu - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon

Norvēģijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāre apmeklēs Olaines cietumu

Š.g. 4.aprīlī Norvēģijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāre Ingvilla Nesa-Stuba (Ingvild Næss Stub) ieradīsies vizītē Latvijā un tās laikā apmeklēs arī Olaines cietumu.

Vizītes laikā plānots iepazīstināt Norvēģijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāri ar cietuma teritoriju un pārrunāt projekta LV08/2 “Jauna nodaļa Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību” (turpmāk – Projekts) aktualitātes.

Ingvillas Nesas Stubas (Ingvild Næss Stub) vizītes laikā tiksies arī ar vairākām Tieslietu ministrijas amatpersonām, kā arī Finanšu ministrijas EEZ/Norvēģijas finanšu instrumentu vadošās iestādes vadītāja vietnieci, Ieslodzījumu vietu pārvaldes un Olaines cietuma vadību.

Papildu informācija:

Projekts tiek īstenots Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada plānošanas perioda programmas LV 08 “Latvijas korekcijas dienestu un Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu reforma” ietvaros. Tā finansējums ir 8 277 294 EUR, no tiem 7 035 700 EUR Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums un 1 241 594 EUR Latvijas valsts līdzfinansējums.

Projekta mērķis ir izveidot sistēmu darbam ar notiesātajiem, kuriem ir atkarības problēmas. Projekta ietvaros paredzēts izveidot jaunu nodaļu darbam ar narkotiku lietotājiem, īstenot resocializācijas programmas un apmācīt ieslodzījuma vietu darbiniekus.

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!