Ir uzsāka Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētā projekta LV08/2 “Jaunas nodaļas izveide Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību” īstenošana - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon

Ir uzsāka Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētā projekta LV08/2 “Jaunas nodaļas izveide Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību” īstenošana

Tieslietu ministrija kā programmas LV08 “Latvijas korekcijas dienestu un Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu reforma” apsaimniekotājs un Ieslodzījuma vietu pārvalde 2013.gada 18.septembrī parakstīja projekta līgumu par projekta LV08/2 “Jaunas nodaļas izveide Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību” īstenošanu.

Projekts LV08/2 “Jaunas nodaļas izveide Olaines cietumā, ieskaitot būvniecību un personāla apmācību” tiks īstenots Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada plānošanas perioda programmas LV08 “Latvijas korekcijas dienestu un Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu reforma” ietvaros.

Tā galvenie mērķi un uzdevumi ietverti 4 aktivitātēs:

  1. Personāla kapacitātes attīstība;
  2. Jaunā korpusa izveide, aprīkojuma un inventāra iegāde;
  3. Resocializācijas pasākumu īstenošana;
  4. Projekta vadība.

Pirmās aktivitātes ietvaros tiks īstenotas vairākas apakšaktivitātes ieslodzījuma vietu personālam ar mērķi pilnveidot viņu zināšanas par specifiku darbā ar atkarīgajām personām. Aktivitātes ietvaros notiks:

  1. Pieredzes apmaiņas vizītes uz sadarbības partneru valstīm (Polija, Norvēģija).
  2. Programmu un dokumentācijas izstrāde:

3.    Speciālistu apmācības:

Otrās aktivitātes ietvaros tiks projektēts un uzbūvēts Olaines cietuma teritorijā jauns ieslodzījuma vietu korpuss, kurā plānotas 200 ieslodzīto vietas. Šajā korpusā tiks īstenota daļa no projekta 3.aktivitātes atkarības mazināšanu resocializācijas pasākumiem Ieslodzītajiem ar atkarības problēmām.

Trešās aktivitātes ietvaros tiks īstenotas resocializācijas programmas notiesātajiem ar atkarības problēmām, visās ieslodzījuma vietās tiks īstenota RVN, tiks veiktas aktivitātes sadarbībā ar NVO, tiks veikta HIV/AIDS profilakse, notiks sporta un brīvā laika aktivitātes, izveidota bibliotēka un infrastruktūra piekļuvei e-videi: aktuālajām tiesību aktu normām un Latvijā bez maksas pieejamajām izglītojošajām programmām.

Projekta darbības laiks ir no 2013.gada 18. septembra līdz 2016.gada 30.aprīlim.

Projekta aktivitātēm plānotais finansējums 8 277 294 EUR apmērā, no tiem 7 035 700 EUR Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums un 1 241 594 EUR Latvijas valsts līdzfinansējums.

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!