Baltijas pētniecības programmā izsludināts ierobežots projektu konkurss - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Baltijas pētniecības programmā izsludināts ierobežots projektu konkurss

Š.g 19. decembrī Latvijas Zinātnes padome izsludina EEZ finanšu instrumenta aktivitātes “Baltijas pētniecības programma” ierobežotu projektu iesniegumu konkursu. Konkursa mērķis ir stiprināt Latvijas, donorvalstu, Igaunijas un Lietuvas pētniecības organizāciju sadarbību, lai uzlabotu Baltijas valstu pētniecības sniegumu starptautiskā līmenī.

Konkursā projekta iesniegumus var iesniegt 12 Baltijas pētniecības programmas 3. atklātā projektu iesniegumu konkursa iesniedzēji, kuru projekti ir iekļauti rezerves sarakstā. Projekta iesniegumā tiek iesaistīti tie paši partneri no donorvalstīm vai Baltijas valstīm, kas bija iekļauti Baltijas pētniecības programmas projekta iesniegumā, taču var tikt iekļauti arī papildu partneri no iesaistītajām valstīm. Ierobežotais konkurss ir vērsts uz jaunu kopīgu pētniecības projektu iesniegumu izstrādi, kas iesniedzami programmā “Apvārsnis Eiropa” vai citam finansējuma avotam.

Konkursā pieejamais finansējums ir 292 507,45 EUR. Projekta īstenošanas ilgums ir līdz 12 mēnešiem un projekta īstenošanas un izmaksu attiecināmības periods nevar pārsniegt 2024. gada 30. aprīli. Projektiem ir pieejamais šāds finansējums:

1) ja projektā ir divi obligātie projekta partneri – viena Igaunijā vai Lietuvā reģistrēta pētniecības organizācija un viena donorvalstī reģistrēta pētniecības organizācija – projekta summa ir līdz 50 000 EUR;

2) ja projektā ir trīs obligātie projekta partneri – viena Igaunijā reģistrēta pētniecības organizācija, viena Lietuvā reģistrēta pētniecības organizācija un viena donorvalstī reģistrēta pētniecības organizācija – projekta summa ir līdz 60 000 EUR.

Projektu iesniegumus iesniedz elektroniski līdz 2023. gada 18. februāris, nosūtot uz Latvijas Zinātnes padomes oficiālo e-adresi, izmantojot valsts pārvaldes pakalpojumu portālu latvija.lv. Baltijas pētniecības programmas ierobežotā projektu iesniegumu konkursa atlases nolikums ir pieejams šeit.

Jautājumus par projektu konkursu lūdzam sūtīt uz e-pastu pasts@lzp.gov.lv. Informatīvs seminārs par ierobežotā konkursa nosacījumiem un projektu iesniegumu sagatavošanu notiks tiešsaistē, 2023. gada 12. janvārī, plkst. 11.00. Dalību lūdzam reģistrēt šeit.

Baltijas pētniecības programma tiek īstenota EEZ grantu programmas “Pētniecība un izglītība” ietvaros, kuru Latvijā īsteno Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Zinātnes padome.

Papildu informācija:

Latvijas Zinātnes Padomes

Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas programmu nodaļas vadītāja

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!