Klimata un vides programma turpina aktīvu virzību uz priekšu! - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Klimats un vide

Klimata un vides programma turpina aktīvu virzību uz priekšu!

Šī gada 24. un 25. novembrī norisinājās Norvēģijas grantu Klimata un vides programmas Sadarbības komitejas sanāksme, kuras laikā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) kā programmas apsaimniekotājs ar programmas donorvalsts partneri Norvēģijas Vides aģentūru un saistītajām institūcijām pārrunāja Klimata un vides programmas ieviešanas progresu un būtiskākās aktualitātes, kā arī kopā ar Sadarbības komitejas locekļiem tika apciemoti programmas iepriekš noteiktie projekti un to partneri.

Kopš iepriekšējās Sadarbības komitejas sanāksmes šī gada jūnijā, programma ir veiksmīgi virzījusies uz priekšu un projektos sasniegta aktīvas īstenošanas fāze. Sanāksmē tika pārrunāti programmas plānotie pasākumi un turpmākie soļi programmas tikpat veiksmīgai ieviešanai.

Iepriekš noteikto projektu īstenotāji laipni uzņēma Sadarbības komitejas delegāciju pie saviem projektu partneriem, padziļināti iepazīstinot ar atsevišķām projektu aktivitātēm. Apciemojām Zemkopības ministrijas īstenoto projektu “Ilgtspējīgas augsnes resursu pārvaldības uzlabošana lauksaimniecībā” Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu akadēmisko centrā, kur LU, kā projekta partneris, iepazīstināja ar augšņu kartēšanas lauku darbu niansēm, laboratoriskajiem darbiem un tālāko datu apstrādes procesu, kas ļaus uzlabot informāciju par Latvijas lauksaimniecībā izmantojamo augsni un iegūt informāciju par oglekļa izmaiņām augsnē un valstij raksturīgiem siltumnīcefekta gāzu emisiju faktoriem. Vairāk par projektu lasi šeit!

Tālāk devāmies uz Valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” (LVĢMC), kas ir partneris diviem no programmas projektiem. Iepazinām tuvāk VARAM Klimata pārmaiņu departamenta īstenotā projekta “Klimata pārmaiņu politikas integrācija nozaru un reģionālajā politikā” darbus saistībā ar dažiem no projekta virzieniem, piemēram, valsts agrīnās brīdinājuma sistēmas uzlabošanu un klimata scenāriju prognozēšanu. Vairāk par projektu lasi šeit!

Tāpat arī Valsts vides dienesta īstenotā projekta “Piesārņoto vietu pārvaldības modeļa digitālā transformācija” ietvaros bija iespēja LVĢMC apmeklēt Latvijas Valsts Ģeoloģijas fonda arhīvu, kurā vairākus desmitus gadu krāta dažāda rakstura informācija, t.sk. par piesārņotām un potenciāli piesārņotām vietām,  tiks digitalizēta un iekļauta modernā piesārņoto un potenciāli piesārņoto vietu sistēmā. Vairāk par projektu lasi šeit!

Dienas noslēgumā tika apmeklēts Latvijas Nacionālais dabas muzejs, kur bija iespēja iepazīties ar Latvijas un pasaules dabas daudzveidību, kā arī uzzināt par muzeja izglītojošo darbu vides izpratnes un aizsardzības jomā.

Turpini sekot līdzi programmai un uzzini pirmais, kādu vērtīgu pienesumu sniedz programmas projekti!

Strādājam kopā zaļai Eiropai!

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!