Stipendiju aktivitātes 2. konkursā EEZ grantus saņem LKA un RSU - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Stipendiju aktivitātes 2. konkursā EEZ grantus saņem LKA un RSU

Septembrī Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) noslēdza līgumus ar Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu (EEZ/NO) programmas “Pētniecība un izglītība” stipendiju aktivitātes apstiprinātajiem īstenotājiem – Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) un Rīgas Stradiņa universitāti (RSU). Tuvāko 12 mēnešu laikā augstskolas īstenos studentu un mācībspēka mobilitātes.

LKA projektā “Studentu mobilitāte uz EEZ valstīm 2” studenti iegūs iespēju vienu semestri studēt Voldas universitātē Norvēģijā. Savukārt RSU projekta “Personāla mobilitāte starp Rīgas Stradiņa universitāti un Islandes universitāti zinātniskai sadarbībai uztura zinātnes jomā” ietvaros uzlabos studiju kvalitāti, programmu saturu, mācību metodes un sadarbību pētniecībā uztura zinātnes jomā. Projektā plānotas piecas izejošās un divas ienākošās pasniedzēju mobilitātes.

Mobilitāšu projektiem piešķirti Eiropas Ekonomikas zonas granti 27 170 eiro apmērā, no kuriem LKA saņem 14 450 eiro, bet RSU – 12 720 eiro. Stipendiju aktivitātē paredzēts uzlabot augstskolu doktorantu, maģistra, bakalaura un profesionālo studiju programmu studentu, akadēmiskā un administratīvā personāla prasmes un kompetences, kā arī papildināt projektu dalībnieku zināšanas par augstāko izglītību un pētniecību.

Programmu “Pētniecība un izglītība” finansē EEZ/NO granti. Stipendiju aktivitāte sniedz ieguldījumu augstākajā izglītībā un pētniecībā, mazinot ekonomiskās un sociālās atšķirības Eiropas Ekonomikas zonā, stiprinot divpusējās attiecības un veicinot apmaiņu starp donorvalstīm un Latviju.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!