Atvērta pieteikšanās vides pārvaldības interešu izglītības programmai - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Atvērta pieteikšanās vides pārvaldības interešu izglītības programmai

Informējam, ka pieteikšanās programmas apguvei ir noslēgusies, jo sasniegts maksimālais pieteikumu skaits! Šobrīd norit pieteikumu izskatīšana.

Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra (ZIIC) koprades telpa Dabas māja izsludina pieteikšanos izglītības iestādēm interešu izglītības programmas “Vides pārvaldība” apguvei, kura izstrādāta pirmskolas un jaunāko klašu audzēkņiem vecuma posmā no 5 līdz 10 gadiem.

Septembrī, oktobrī, novembrī un decembrī skolēniem no visas Latvijas ir iespēja apgūt programmu “Vides pārvaldība”, kura sastāv no septiņām inovatīvām nodarbībām – “Skudru pētnieks”, “Aizsargājamās dabas teritorijas”, “Ūdens kvalitāte”, “Jaunais botāniķis”, “Jaunais ekotehnologs”, “Putnu pētnieks” un “Jaunais ģeogrāfs”. Nodarbībās tiks izmantotas koprades telpas “Dabas māja” instalācijas un interaktīvas metodes, radot izpratni par dzīvību, ekosistēmu, dabā notiekošiem procesiem, tos pētot gan teorētiski, gan praktiski.

Interešu izglītības programma izstrādāta, lai audzēkņiem veidotu izprati un padziļinātu interesi par apkārtējo vidi, dabaszinātnēm, kurās ietilpst ekoloģija un vides zinātne. Apgūstot nodarbības interaktīvā veidā, tiks  mācīta saudzīga attieksme pret jebkuru dzīvojošu organismu un  izprasts to nozīmīgums pilnvērtīgas un veselīgas ekosistēmas veidošanā. Izglītojamie iepazīs tādas nozares kā hidrobioloģija, entomoloģija, ekotehnoloģija, botānika, ornitoloģija, ģeogrāfija un vides aizsardzība, aizsargājamās dabas teritorijas, anatomija un ģeoloģija.

Katras nodarbības ilgums ir 40 minūtes, tās ir bez maksas, un nodarbību laikā klases skolēni tiek organizēti mazākās grupās. Nodarbības norisināsies atbilstoši epidemioloģiskajiem noteikumiem un to skaits ir ierobežots. Lai apgūtu programmu, skolēnam ir jāapmeklē visas iekļautās nodarbības, vienā apmeklējuma reizē apgūstot divas nodarbības.

Izglītības iestādēm tiek nodrošināta transporta izmaksu kompensācija. Ar papildus informāciju par transporta kompensāciju nolikumu var iepazīties ZIIC mājaslapā.

Informācija par pieteikšanos nodarbībām:


Jautājumu gadījumā izglītības iestādes aicinātas sazināties pa tālruni: 26644834 vai e-pastu: dabasmaja@liepaja.edu.lv.

Interešu izglītības programma “Vides pārvaldība” tiek izstrādātas projektā “Inovāciju centra  attīstība  Liepājas  pilsētā”, kuru finansē Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas  grantu  programma  “Pētniecība  un izglītība”. Tā  kopējās  izmaksas  ir  986  049  eiro,  no  kurām  754  327,4  eiro  ir  Norvēģijas grantu līdzfinansējums, 133 116,6 eiro  Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumus, bet 98 605 eiro  Liepājas  valstpilsētas  pašvaldības  līdzfinansējums.

Papildu informācija:

Laura Grundmane

Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes
Zinātnes un izglītības inovāciju centra
projekta “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā”
vadītāja
Mob. tālr.: 26464841
E-pasts: laura.grundmane@liepaja.edu.lv

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!