VAIRĀK GAISMAS! Jaunieši par harmonisku un taisnīgu sabiedrību - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Reģionālā attīstība un kultūra

VAIRĀK GAISMAS! Jaunieši par harmonisku un taisnīgu sabiedrību

Katra vieta nes sevī savu stāstu. Arī Eduarda Veidenbauma muzejs viņa dzimtajās mājās “Kalāčos” nes sevī stāstu, kas ir aktuāls nu jau vairāk kā simts gadus. Eduarda Veidenbauma tēva stādītie ozoli visam pāri sedz veldzējošu ēnu un dārza stūrī paslēpusies neliela guļbūve – klētiņa, kurā dzejnieks mitinājies pa vasarām un kur tapuši vairums viņa dzejoļu. Šīs vasaras jūlija izskaņā gan Kalāču klētiņā, gan visā muzeja apkārtnē tikās jaunieši, lai atklātu tur mītošos stāstus, atklātu to, ko Veidenbaums ietvēra savās dzejās un rakstos, un, lai izstāstītu viens otram un arī pasaulei savus stāstus. EEZ grantu īstenotā projekta* VAIRĀK GAISMAS mākslas rezidenču ietvaros jaunieši caur interaktīvu performanci mācījās no Veidenbauma dzejas un attīstīja gan savas prasmes, gan arī palīdzēja pasākuma apmeklētājiem stiprināt savu emocionālo labbūtību. Šajā rezidences noslēguma pasākumā “Veselīgais protests” izteiktie uzsaucieni bija vairāk iekšupvērsti, meklējot to, kas traucē mūsu labbūtībai.

Noskaties atskatu no noslēguma pasākuma “Veselīgais protests” un iedvesmojies arī Tu krāsot pasauli sev apkārt ar Tev svarīgajām krāsām!

*Projekts “VAIRĀK GAISMAS! Izstāde un mākslas rezidences Eduarda Veidenbauma muzejā “Kalāči”: jaunieši būvē harmonisku un taisnīgu sabiedrību” (Nr.EEZ/2021/1/03) tiek īstenots, pateicoties EEZ finanšu instrumenta 2014.–2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” projektu iesniegumu atklātā konkura “Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai” atbalstam.

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!