Zinātnes un izglītības inovāciju centrs aprobē pedagogu neformālās izglītības programmas - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Zinātnes un izglītības inovāciju centrs aprobē pedagogu neformālās izglītības programmas

16. maijā tiešsaistes platformā ZOOM, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra (ZIIC) komanda aprobēja pirmās pedagogu neformālas izglītības programmas ar Norvēģijas partneriem un pedagogiem no Jaermuseet reģionālā muzeja.

Projekta “Inovāciju centra attīstība Liepājas pilsētā” ietvaros gan tehnoloģiju koprades telpā Autoru ielā 4/6, gan Dabas mājā tiek izstrādātas neformālās pedagogu izglītības mācības, kuras līdz 2023. gada vasarai norisināsies trīs reizes. Programmu aprobācija abās koprades telpās ir pēctecība pieredzes apmaiņas braucieniem uz Norvēģiju. ZIIC izstrādātās mācības ir nozīmīgas, lai pedagogi spētu motivēt mūsdienu jauniešus izvēlēties karjeru STEM un vides zinātņu jomās, kā arī attīstīt ekoloģiskāku, ilgtspējīgāku pasaules skatījumu.

Sadarbībā ar Liepājas Universitātes ekspertiem, aizvadītas pedagogu mācības tehnoloģiju koprades telpā par digitālo ražošanu izglītībā. Divu stundu laikā norvēģu partneri no Jaermuseet reģionālā muzeja iepazinās ar ZIIC plānoto Fab Lab konceptu un to, kā tajā ietvertās tehnoloģijas iespējams izmantot izglītības procesā, uzsvaru liekot ne tikai uz iekārtu darbības principu, bet arī uz reālu pielietojumu izglītības satura kontekstā. Iegūtā ekspertu analīze un atgriezeniskā saite ļauj pilnveidot mācību saturu, lai jau augustā īstenotās programmas būtu kvalitatīvas un ar pievienoto vērtību.

Savukārt, Dabas mājā attīstītas pedagogu mācības “Ekotehnoloģija vides zinātnes mācību procesa pilnveidei”, kuras ietver dažādas metodes par ekotehnoloģisko mācību pieeju. Papildus Liepājas Universitātes Dabas zinātņu laborante un lektore Sintija Ozoliņa iedvesmoja ar aļģu pārstrādes demonstrācijām. Pedagogu mācībās būs iespēja praktiski darboties un izgatavot dažādus alternatīvos materiālus.

Projektu  “Inovāciju  centra  attīstība  Liepājas  pilsētā”  finansē Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu  programma “Pētniecība  un izglītība”. Tā  kopējās  izmaksas  ir  986  049  eiro, no  kurām  754  327,4  eiro ir  Norvēģijas grantu līdzfinansējums, 133 116,6 eiro Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumus, bet 98 605 eiro Liepājas pilsētas  pašvaldības līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!