Kino darbnīcas jauniešiem un skolotāju izglītība - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Reģionālā attīstība un kultūra

Kino darbnīcas jauniešiem un skolotāju izglītība

Programma Reģionālā Attīstība un Kultūra
Atlases veids Atklāts Konkurss
Konkursa nosaukums Atklātais konkurss “Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai”
Donorvalsts/starptautiskais projekta partneris Apagon AS, Norvēģija (https://www.apagon.no/; http://filmit.co/)
Projekta nacionālais Nr. EEZ/2021/1/17
GrACE projekta Nr. LV-LOCALDEV-0013
Līguma Nr. 4.3.1-4
Līguma parakstīšanas datums 30.12.2021
Projekta nosaukums Kino darbnīcas jauniešiem un skolotāju izglītība
Līdzfinansējuma saņēmējs SIA „Kinoteātris Bize” (https://www.kinobize.lv/)
Projekta izmaksu attiecināmības sākums 01.01.2022
Projekta beigas 30.06.2023
Kopējās attiecināmās izmaksas 210 309.00€
Grantu finansējums 150 890.73€
Valsts līdzfinansējums 26 627.77€
Saņēmēja līdzfinansējums 32 790.50€
Projekta statuss Pabeigts
Projekta mērķis/sagaidāmais rezultāts Kino Bize aktīvi veido regulāras bērnu un jauniešu programmas, kuru nozīmīga sastāvdaļa ir audiovizuālā izglītība un jaunās auditorijas veidošana. Bērnu un jauniešu piesaistei svarīgs ir darbs ar pieaugušajiem (vecākiem, skolotājiem), kuri iesaka doties vai atved jaunos skatītājus uz kinoteātri, tāpēc likumsakarīgi ir strādāt ar skolotāju un pieaugušo audiovizuālo izglītību, kas ļautu labāk izprast audiovizuālās mākslas (filmas, videoklipi) nozīmi, visuresošo klātbūtni ne tikai savā ikdienā, bet arī jauniešu izaugsmē. Lai turpinātu esošo darbu ar jaunākajām auditorijām vairāku gadu garumā un sasniegtu šos mērķus, projekta “Kino darbnīcas jauniešiem un skolotāju izglītība” ietvaros īstenosim izglītojošo kursu skolotājiem, kura laikā kopīgi izstrādāsim Kino Bize Mājas kino jauno platformu skolu seansiem ar filmu palīgmateriāliem, lai skolotāji turpmāk skolēnu filmu skatīšanos papildinātu ar izglītojošiem tekstiem, videoierakstiem un aktivitātēm; kā arī sadarbībā ar Apagon AS no Bergenas, Norvēģijā īstenosim filmu veidošanas meistarklases jauniešiem (no 11 līdz 16 g.v.) Rīgā un Latvijas reģionos. Kino lekcijas skolotājiem un meistarklases jauniešiem būs pieejamas klātienē un tiešsaistē, lai varētu pēc iespējas elastīgāk pielāgoties valsts noteiktiem ierobežojumiem, kā arī sasniegtu pēc iespējas vairāk interesējošos skolotājus un jauniešus neatkarīgi no to dzīvesvietas vai piekļuves iespējām. Sagaidāmais rezultāts: Skolotājiem no pamatskolām, vidusskolām Rīgā un Latvijas reģionos klātienē un tiešsaistē piedāvāsim jaunizveidotu 12 lekciju izglītojošu kursu par kino vēsturi un valodu, nozīmīgākajiem kino stiliem un virzieniem. Lekcijas pasniegs kino vēstures un semiotikas pasniedzēji, filmu veidotāji un kino kritiķi. Skolotāju kursu izstrādās Kino Bize komanda sadarbībā ar kino pasniedzēju, pētnieci Danielu Zacmani. Skolotāju mācību programmas ietvaros kopīgi veidosim jaunus kino izglītojošos materiālus jauniešiem (30 filmu palīgmateriālu komplekti), kā arī jaunu tiešsaistes platformu Kino Bize Mājas kino lapā, kurā skolotāji varēs kopā ar audzināmajiem skolēniem gan noskatīties pieejamās Latvijā un Eiropā veidotās filmas, gan izmantot turpat pieejamos kino izglītības palīgmateriālus, lai kino skatīšanos papildinātu ar plašāku ieskatu kino vēsturē vai saistītajā starpdisciplinārajā tematikā. Sadarbībā ar uzņēmumu Apagon AS no Bergenas, Norvēģijas skolēniem vecumā no 11 līdz 16 gadiem Rīgā un Latvijas reģionos klātienē un tiešsaistē piedāvāsim jaunradītas kino teorijas un filmu veidošanas darbnīcas (24 klātienē un 2 tiešsaistē), nodrošinot izglītojošos materiālus, lekciju un nepieciešamo filmu veidošanas aprīkojumu.
Īstenošanas vieta Visa Latvija
Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!