5 Latvijas augstskolu projekti apstiprināti EEZ grantu stipendijām - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

5 Latvijas augstskolu projekti apstiprināti EEZ grantu stipendijām

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) apstiprināja piecus Latvijas augstskolu projektus, kas tika iesniegti Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu (EEZ/N) programmas “Pētniecība un izglītība” stipendiju aktivitātes konkursā. Studentu, akadēmiskā un administratīvā personāla mobilitātei finansējumu saņems Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte.

Projektu īstenošana ilgs no 2021. gada septembra līdz 2024. gada 30. aprīlim. Īstenošanas izmaksas variē no 19 tūkstošiem eiro līdz 117 tūkstošiem eiro, bet kopējā apstiprināto projektu summa ir 269 825 eiro.

Ņemot vērā pandēmijas radītos ceļošanas un klātienes pasākumu ierobežojumus, 2021. gada 29. jūnijā valdības apstiprinātās izmaiņas noteikumos par stipendiju aktivitātes īstenošanu paredz 2022. gada sākumā izsludināt vēl vienu stipendiju aktivitātes projektu konkursu. Šajā konkursā Latvijas, Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas augstskolas varēs īstenot mobilitātes arī attālinātā veidā jeb tiešsaistē un saīsinātos termiņos. Tas augstskolām ļaus nodrošināt studentiem un personālam dalību starptautiskās apmaiņas programmās arī vīrusa Covid-19 ierobežojumu apstākļos. Otrajā projektu konkursā pieejamā summa ir 313 041 eiro.

Stipendiju aktivitāte atbalsta padziļinātu, uz pētījumiem balstītu zināšanu attīstību, uzlabojot augstskolu doktorantu, maģistra, bakalaura un profesionālo studiju programmu studentu, akadēmiskā un administratīvā augstskolas personāla prasmes un kompetences augstākās izglītības un pētniecības jomā.

EEZ/N grantu programmas “Pētniecība un izglītība” apsaimniekotājs ir Izglītības un zinātnes ministrija, kas atbild par programmas īstenošanu Latvijā. Savukārt VIAA kā programmas ieviesējs veic projektu vērtēšanu, īstenošanas uzraudzību un kontroli. Stipendiju aktivitāte sniedz ieguldījumu augstākajā izglītībā un pētniecībā, mazinot ekonomiskās un sociālās atšķirības Eiropas Ekonomikas zonā, stiprinot divpusējās attiecības un veicinot apmaiņu starp donorvalstīm un Latviju.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!