Piešķirts finansējums trīs vēsturiski piesārņoto vietu sanācijai - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Klimats un vide

Piešķirts finansējums trīs vēsturiski piesārņoto vietu sanācijai

Ar Norvēģijas granta finansējuma palīdzību tiek turpinātas investīcijas Latvijas vides atveseļošanā. Atklātā konkursa “Ar vēsturiski piesārņotajām teritorijām saistīto risku samazināšana” ietvaros no pieciem iesniegtajiem projektiem tika apstiprināti trīs projekti, līdz ar to līdz 2024. gada pavasarim tiks veikti nozīmīgi sanācijas darbi Daugavpils novada, Liepājas un Ventspils pilsētu vēsturiski piesārņotās vietās par kopējo summu 11,9 milj. euro, tai skaitā 10,1 milj. euro jeb 85% ir Norvēģijas granta līdzfinansējums.

Visu projektu ietvaros papildus sanācijas darbiem sadarbībā ar nevalstisko sektoru tiks īstenotas arī plašas sabiedrības informēšanas kampaņas, kuru rezultātā tiks paaugstināta sabiedrības izpratne par aktuālajiem vides un klimata jautājumiem. Tāpat arī projektu ietvaros tiks stiprināta divpusējā sadarbība ar Norvēģijas organizācijām, apmainoties ar pieredzi šāda veida projektu īstenošanā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija vides atveseļošanai pievērš īpašu uzmanību un papildus var iepazīties ar informāciju par 2021. gadā pabeigto un līdz šim apjomīgāko vides projektu – vēsturiski piesārņotu vietu “Inčukalna sērskābā gudrona dīķi” sanācija.

Strādājam kopā zaļai Eiropai.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!