Festivālā "LAMPA" izskan diskusija "Kriminālsoda izpilde Latvijā – atriebībai vai taisnīgumam?" - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Korekcijas dienesti

Festivālā “LAMPA” izskan diskusija “Kriminālsoda izpilde Latvijā – atriebībai vai taisnīgumam?”

Norvēģijas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada plānošanas periods tuvojas noslēgumam. Lai atzīmētu visās plānošanas perioda programmās paveikto, jaunradīto un sasniegto Finanšu ministrija aicināja programmu apsaimniekotājus un finansējuma saņēmējus sanākt kopā sarunu festivāla “Lampa” ietvaros un stāstīt par sasniegumiem Latvijas sabiedrībai.

Par spīti lietum š.g. 30. jūnijā un 1. jūlijā skaistajā Cēsu pils parkā pulcējās vairāk nekā 10 000 cilvēku, kas vēlējās izzināt, piedalīties, domāt, klausīties un sarunāties par būtisko un svarīgo Latvijā, Eiropā un pasaulē. Tieslietu ministrija kā programmas LV08 “Latvijas korekcijas dienestu un Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietu reforma” apsaimniekotājs sadarbībā ar Valsts probācijas dienestu un Ieslodzījuma vietu pārvaldi kā projektu īstenotājiem 30. jūnijā plkst.14.00 uz skatuves “DOTS” rīkoja diskusiju par kriminālsodu izpildi Latvijā. Vēsie un lietaini laikapstākļi neatturēja interesantus klātienē piedalīties diskusijas “Kriminālsoda izpilde Latvijā – atriebībai vai taisnīgumam?” norisē, tostarp atbildot arī uz diskusijas moderatora Aida Tomsona uzdotajiem jautājumiem. Diskusija tika pārraidīta arī tiešraidē, un ieraksts ir pieejams LMT straume mājas lapā: http://straume.lmt.lv/lv/konferences/konferences/kriminalsoda-izpilde/1001585.

Par kriminālsoda dažādajiem aspektiem diskusijas ietvaros runāja Ieslodzījuma vietu pārvaldes projektu vadītājs Māris Luste, Valsts probācijas dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs, Ielu kultūras un sporta kustības “Ghetto Games” dibinātājs Raimonds Elbakjans, brīvprātīgie Raimonds Jirgensons un Linda Galino, Rube Goldberg filozofs Alberto Di Gennaro. Ar muzikālu priekšnesumu uzstājās reperis Ansis, izpildot hip hop mūzikas skaņdarbu, kas veidots Kaņepes Kultūras centra un Dirty Deal Audio muzikālā projekta ietvaros kopā ar ieslodzītajiem jauniešiem Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem.

Pēc diskusijas uz “DOTS” skatuves Valsts probācijas dienests un Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārstāvji laikā no plkst.16.00 līdz 17.30 turpināja sarunu ar interesentiem “Iespēju teltī”. Olaines cietuma Atkarīgo centra darbinieki Evija Jansone, Vita Multiņa, Kristiāns Blumbergs un Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārstāves Ance Gaigaliete – Ābola un Linda Kušnire klātesošos iepazīstināja ar Ieslodzījuma vietu pārvaldes likumpārkāpēju resocializācijas iespējām ieslodzījuma vietās un 2016. gadā atklātajā Atkarīgo centrā, kā arī festivāla apmeklētāji varēja uzzināt par brīvprātīgā darba iespējām. Valsts probācijas dienesta Uzraudzības un programmu departamenta Elektroniskās uzraudzības centra vadītājs Ilvars Vītols un Uzraudzības un programmu departamenta Uzraudzības nodaļas vadītājs Jānis Klūga iepazīstināja ar notiesāto elektroniskās uzraudzības sistēmas darbību.

Savukārt 2017. gada 1. jūlijā no plkst.16.00 līdz 17.30 “Iespēju teltī” Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes priekšniece Renāte Fila-Roķe, Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes Projektu nodaļas vadītāja Jana Kezika, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu policijas iecirkņa priekšnieks Aldis Pāže, Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Koordinācijas un kontroles pārvaldes Dienestu koordinācijas biroja galvenā inspektore Inese Janušone aktivitātē “Valsts policija – mīts un patiesība” kliedēja mītus, kas ir saistīti ar policijas darba specifiku un vidi. Speciālo uzdevumu bataljona pārstāvji demonstrēja aizturēšanas procesu – no pārkāpuma brīža līdz ievietošanai kamerā, kā arī apmeklētāji varēja dzirdēt interesantākos stāstus no Īslaicīgās aizturēšanas vietu ikdienas un nobaudīt Īslaicīgās aizturēšanas vietu 1. jūlija pusdienu piedāvājumu. Atskats par projektu īstenotāju aktivitātēm “Iespēju teltī” skatīt šeit: https://youtu.be/qO7_CX7JZAES.

Valsts probācijas dienesta dalība sarunu festivālā “Lampa” http://www.probacija.lv/zina-lampa-22062017.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes dalība sarunu festivālā “Lampa http://www.ievp.gov.lv/index.php/207-kriminalsoda-izplde-latvija-atriebibai-vai-taisnigumam-diskusija-sarunu-festivala-lampa.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!