Uzsākta reģistrēšanās EEZ/N stipendiju aktivitātes konkursa atklāšanas pasākumam - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Uzsākta reģistrēšanās EEZ/N stipendiju aktivitātes konkursa atklāšanas pasākumam

2021. gada 24. februārī Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Latvijas Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) organizē stipendiju aktivitātes Latvijas konkursa atklāšanas pasākumu tiešsaistē. Pasākumam reģistrēties un piedalīties aicinātas akreditētas augstskolas studentu, akadēmiskā un administratīvā personāla mobilitātei.

Tiešsaistes pasākumā piedalīsies Norvēģijas Starptautiskās sadarbības un kvalitātes uzlabošanas aģentūras augstākās izglītības jomā (Diku) vecākā konsultante Margunna Instefjūra (Margunn Instefjord), IZM valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Stepanovs, kā arī VIAA direktore Dita Traidās un citi VIAA pārstāvji. Dalībniekus informēs par stipendiju konkursu, tā aktualitātēm, izaicinājumiem un prioritātēm, projektu iesniegumu sagatavošanu un iesniegšanas kārtību. Par konkursu un projektu iesniegumu sagatavošanu un iesniegšanas kārtību stāstīs VIAA pārstāvji.

Pasākumā aicināti piedalīties starptautiska mēroga sadarbības partneri un sadarbības projektu vadītāji, konsultanti no augstskolām Latvijā, Norvēģijā, Islandē un Lihtenšteinā. Atklāšanas pasākums notiks tiešsaistes platformā Zoom no plkst. 10.00 līdz 12.00. Reģistrācija tiešsaistes pasākumam būs atvēra līdz 2021. gada 22. februārim. Reģistrētie dalībnieki e-pastā saņems pasākuma piekļuves saiti. Aicinām interesentus sūtīt jautājumus uz adresi: eezstipendijas@viaa.gov.lv. Pasākums notiks gan angļu, gan latviešu valodā.

Informācija par konkursu un dokumenti ir pieejami eeagrants.lv mājaslapas sadaļās projektu konkursi un stipendiju aktivitātes vadlīnijas un informatīvie materiāli.

Stipendiju programma ir viena no Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu (EEZ/N) programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātēm, kas veicina padziļinātu, uz pētījumiem balstītu zināšanu attīstību augstākās izglītības un pētniecības jomā starp Latvijas un Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas donorvalstu augstskolām. Programmas kopējais finansējums Latvijas konkursam ir 1 582 866 eiro.

Papildu informācija:

Herberts Bucenieks
VIAA Vadības un ārējās sadarbības departamenta
Starptautiskās sadarbības programmu nodaļas vadītājs
E-pasts: herberts.bucenieks@viaa.gov.lv

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!