Jaunieši Liepājā tiešsaistē diskutē par karjeras izvēli vides jomās - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Jaunieši Liepājā tiešsaistē diskutē par karjeras izvēli vides jomās

27. janvārī Zoom tiešsaistes platformā sadarbībā ar Debašu centru norisinājās Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra (ZIIC) Dabas mājas rīkotā jauniešu diskusija par karjeras izvēli vides jomās un tās perspektīvām. Diskusija ir viena no projekta “Inovāciju  centra  attīstība  Liepājas  pilsētā”  aktivitātēm, ko finansē Norvēģijas granti.

Diskusijā piedalījās 16 vidusskolēni no četrām Liepājas skolām: Oskara Kalpaka Liepājas 15. vidusskolas, Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolas, Jāņa Čakstes 10. vidusskolas un Liepājas valsts 1. ģimnāzijas. Diskusijas uzsvars bija vērsts uz karjeras izvēli vides jomās, rosinot jauniešus domāt par to, vai šādam karjeras virzienam ir perspektīva, un kāda varētu būt motivācija izvēlēties profesionālo nākotni saistīt ar vidi. Līdztekus tam skolēnus mudināja aizdomāties par to, kā globāli procesi, piemēram, vīrusa Covid-19 izraisītā pandēmija, straujā tehnoloģiju un zinātnes attīstība, ekonomiskā un politiskā situācija pasaulē ietekmē jauniešu karjeras izvēli, īpaši ar vides jomu saistītās profesijās.

Gatavojoties diskusijai, jauniešiem atbalstu sniedza četri speciālisti – SIA “Liepājas ūdens” notekūdeņu attīrīšanas ierīcēs ķīmiķe – tehnoloģe Gunta Šneidere, “Liepājas RAS” vides pārvaldes speciāliste Laima Lapiņa, Lauku atbalsta dienesta ģeogrāfiskās sistēmas informācijas speciāliste Andra Beķere un Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra pētniece un studentu padomes vadītāja Ilze Elbere. Piesaistītie profesionāļi, kuri ne tikai ieguvuši izglītību kādā no vides jomām, bet arī praktiski strādā amatos atbilstoši iegūtajai profesijai, diskusijā sniedza jauniešiem savu praktisko pieredzi.

Projektā “Inovāciju  centra  attīstība  Liepājas  pilsētā” ZIIC turpina pilnveidot Dabas māju un koprades telpu, kas papildinās centru ar mūsdienīgiem eksponātiem, tehnoloģijām un aprīkojumu, kā arī jaunām interešu izglītības programmām. Projektu plānots īstenot trīs gadu laikā, lai veicinātu pirmsskolas bērnu, skolēnu un skolotāju zināšanu attīstību STEM un vides jomās.

Projektu  “Inovāciju  centra  attīstība  Liepājas  pilsētā”  finansē  Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu  programma  “Pētniecība  un izglītība”, kuru ievieš Valsts izglītības attīstības aģentūra.  Projekta  kopējās  izmaksas  ir  986  049,00  eiro,  no  kurām  754  327,40  eiro  ir  Norvēģijas grantu līdzfinansējums, 133 116,60 eiro  Latvijas valsts budžeta līdzfinansējumu, bet 98 605,00 eiro  Liepājas  pilsētas  pašvaldības  līdzfinansējums.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!