Pārrunātas klimata un vides programmas aktualitātes un progress - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Klimats un vide

Pārrunātas klimata un vides programmas aktualitātes un progress

Šodien, 2020. gada 26. novembrī, Sadarbības komitejā tika pārrunātas Norvēģijas grantu programmas „Klimata pārmaiņu mazināšana, pielāgošanās tām un vide” aktualitātes, programmas ieviešanas progress un elastīgi risinājumi divpusējai sadarbībai.

Norit intensīvs darbs, lai nodrošinātu Norvēģijas grantu klimata un vides programmas īstenošanu. Sadarbības komitejas sēdē dalībnieki pārrunāja plānoto atklātā konkursa „Ar vēsturiski piesārņotajām teritorijām saistīto risku samazināšana” projektu iesniegumu vērtēšanas procesu, lai jau 2021. gada 2. ceturksnī varētu uzsākt sanācijas projektu īstenošanu, tādējādi sniedzot ieguldījumu vēsturiskā piesārņojuma samazināšanā.

Tāpat tika pārrunāts iepriekš noteikto projektu ieviešanas laika grafiks. Š. g. novembra sākumā tika noslēgts iepriekš noteiktā projekta „Klimata pārmaiņu politikas integrācija nozaru un reģionālajā politikā” līgums un uzsākta klimata pārmaiņu politikas instrumentu izstrāde un ieviešana integrācijai nozaru un reģionālajās politikās, tai skaitā reģionālo datu vākšanas un ziņošanas izstrāde. 2021. gada janvārī plānots parakstīt līgumu un uzsākt iepriekš noteiktā projekta „Ilgtspējīgas augsnes resursu pārvaldības uzlabošana lauksaimniecībā” aktivitātes, veicot pasākumus, kas uzlabos klimata politikas plānošanu un atjaunos valsts augsnes datus, tādejādi veicinot ilgtspējīgu zemes resursu pārvaldību un stiprinot spējas pielāgoties klimata pārmaiņām.

Ņemot vērā šobrīd esošo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību, Sadarbības komitejā pārrunāja arī divpusējās sadarbības jautājumus, lai kvalitatīvi varētu turpināt programmas ieviešanu un veicināt sadarbību starp Latviju un Norvēģiju. Strādājam kopā zaļai Eiropai!

26.11.2020. Sadarbības komitejas dalībnieki
Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!