!Paziņojums par izmaksu attiecināmību EEZ un Norvēģijas grantos COVID-19 sakarā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon

!Paziņojums par izmaksu attiecināmību EEZ un Norvēģijas grantos COVID-19 sakarā

Paziņojuma sagatavotājs: EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentu birojs Sniedzam skaidrojumu par iespējamo darbību neizpildi, kas varētu rasties COVID-19 iespaidā un šo darbību izmaksu attiecināmību: Ja ir iestājusies ārkārtas situācija un neparedzēti apstākļi sakarā ar COVID-19 attīstību un tie ir ārpus saņēmēja kontroles  – izdevumi joprojām var tikt attiecināti, ja no izmaksām nav bijis iespējams izvairīties vai atgūt apdrošināšanas ietvaros.

Piemērs: lidmašīnas biļetes/viesnīcas rezervācija, lai apmeklētu ar darbību saistītu sapulci. Lidojums tiek atcelts/vai biļete netiek izmantota ar COVID-19 saistīto ierobežojumu dēļ, kas liedz saņēmējam apmeklēt sapulci. Ja saistītie izdevumi atbilst EEZ un Norvēģijas grantu Noteikumu 8. panta 2. punktā. noteiktajiem izdevumu vispārējiem atbilstības principiem.

Vienlaicīgi attiecīgajai vienībai/personai ir nekavējoties jāievieš visi iespējamie pasākumi, lai ierobežotu neparedzamu apstākļu radīto kaitējumu. Jāparedz pasākumi, lai ierobežotu izmaksas, piemēram, pēc iespējas ātrāk atceļot viesnīcu rezervācijas vai pieprasot atlīdzību no apdrošinātāja, ja iespējams.

Izmaksas pienācīgi jādokumentē, tostarp ar saraksti par pasākuma/ceļojuma atcelšanu, un jāatsaucās uz šo paziņojumu. Programmas apsaimniekotāji un revīzijas iestāde atbild par izmaksu pārbaudi un apstiprināšanu un pārliecinās, ka tās atbilst principiem un nosacījumiem, kas izklāstīti šajā paziņojumā.

Šo paziņojumu nevar izmantot, lai attaisnotu situācijas, ko izraisījusi nolaidība vai notikumi, ko pamatoti varēja paredzēt, nedz arī personisku iemeslu dēļ (piemēram, slimības).

Ja jums radušies papildu jautājumi, lūdzu rakstiet uz e-pastu: eeaprojects@fm.gov.lv vai sazinieties ar atbildīgajiem vadošās iestādēs vai konkrēto programmu apsaimniekotāju speciālistiem – Kontakti.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!