Zinātnieki aicināti uz Baltijas pētniecības programmas projektu konkursa atklāšanu Lietuvā - EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenti
Visas
programmas
Program icon
Pētniecība
un izglītība
Program icon
Reģionālā attīstība un kultūra
Program icon
Starptautiskā policijas sadarbība
Program icon
Aktīvo iedzīvotāju fonds
Program icon
Korekcijas
dienesti
Program icon
Bizness un
inovācijas
Program icon
Klimats
un vide
Program icon
Sociālais dialogs-pienācīgs darbs
Program icon
Divpusējās sadarbības fonds
Program icon
Category image
Pētniecība un izglītība

Zinātnieki aicināti uz Baltijas pētniecības programmas projektu konkursa atklāšanu Lietuvā

Baltijas valstu, Norvēģijas, Īslandes un Lihtenšteinas zinātnieki 2020. gada 5. februārī tiksies Viļņā, Lietuvā, lai vienotos par sadarbību projektu sagatavošanā Lietuvas atklātajam pētniecības konkursam, kas tiek organizēts Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gadam Baltijas pētniecības programmas ietvaros.

Zinātniekiem, zinātniskā grāda pretendentiem, doktorantiem un sadarbības projektu administratīvajam personālam, kuri plāno sadarboties ar Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Īslandes un Lihtenšteinas zinātniekiem kopējā projektā Baltijas pētniecības programmas Lietuvas konkursa ietvaros, pasākuma apmeklēšanai jāreģistrējas līdz 2020. gada 31. janvārim Lietuvas Pētniecības padomes vietnē.

Pasākuma apmeklēšanai dalībnieki no Latvijas var saņemt ceļa (transporta) un uzturēšanās izdevumu kompensāciju, līdz 2020. gada 29. janvāra plkst. 17.00 aizpildot pieteikuma formu Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) tīmekļvietnē un nosūtot to uz elektroniskā pasta adresi info@viaa.gov.lv . Vietu skaists ierobežots, aicinām pieteikties savlaicīgi.

Sadarbības projektus pētniecībā starp trim saņēmējvalstīm un donorvalstīm – Norvēģiju, Īslandi un Lihtenšteinu varēs īstenot līdz 2024. gada 30. aprīlim. Programmā notiek trīs atklātie konkursi: pirmais Igaunijā (2018), otrais – Lietuvā (2020), trešais – Latvijā (2020).

Programmas “Pētniecība un izglītība” ietvaros izveidotajās Baltijas pētniecības programmās projektu konkursu izsludina Lietuvas Pētniecības padome sadarbībā ar Norvēģijas Zinātnes padomi. Informācija par konkursu ir pieejama tīmekļvietnē.

Baltijas pētniecības programma ir izcila iespēja veikt apjomīgus pētījumus par Baltijas reģionam un Eiropai kopumā nozīmīgām tēmām, strādāt ar izaicinājumiem, kuru risināšana katrai valstij atsevišķi ir grūti īstenojama, kā arī sagatavot jaunus pētniecības projektu pieteikumus Eiropas Savienības pētniecības un inovācijas atbalsta programmās. Līdz ar to programmas noslēgumā būs izveidojošās ilgtspējīgas partnerības, kas būs ieinteresētas turpināt sadarbību arī ārpus šīs programmas ietvariem.

Dalies ar šo rakstu
Share with instagram
Share with facebook
Share with whatsapp
Send e-mail
Copy to clipboard

Piesakies jaunumiem

Saņem paziņojumus par jaunākajiem konkursiem, ziņām un pasākumiem programmās, kuras svarīgas tieši Tev!

Ziņo par pārkāpumiem

Ieviešanā sekojam labas pārvaldības principiem un ieviešanas porcess ir atklāts, caurspīdīgs un izsekojams. Ja tev ir aizdomas par pārkāpumu - ziņo!